Louis Picamelot
De mousserende wijn die uw speciale gelegenheden omzet in onvergetelijke momenten.
Crémant de Bourgogne
Philippe Chautard, kleinzoon van Louis Picamelot, trad in 1981 toe tot het familiehuis en nam de leiding over in 1987. Er is maar één wens onder zijn leiding, en dat is om de productie van hun wijnen beter te beheersen. Voor deze reden werken ze met wijnboeren om de kwaliteit van de druiven te garanderen. De Crémants zijn bovenal Bourgondische wijnen die onthuld worden door de sprankel, net zoals kruiden dat doen bij een gerecht. De productie word altijd per vintage gemaakt, van enkele wijngaarden of een assemblage van meerdere terroirs. ‘Les Terroirs’ is een weerspiegeling van hun rijkdom en brengt volheid, fruit en vinositeit bij elkaar. ‘En Chazot’ spreekt de veeleisende wijnliefhebbers aan die graag klassieke druivensoorten zoeken. De symbolische terroir van 1.25ha, die enkel aangeplant is met Pinot Noir, is er om de bevoorrechte momenten van het leven te begeleiden: een verjaardag, bruiloft of een simpele maaltijd.