J. M. Reverdy & Fils

Wijnen die de lat duidelijk hoger leggen in Sancerre en laten zien waartoe Sauvignon Blanc werkelijk in staat is. 

Sancerre – Pouilly-Fumé

Wijn stroomt door de aderen van de familie Reverdy. Al vier generaties lang worden ze geïnspireerd door dezelfde waarden: een erfelijke gehechtheid aan de Loire-vallei, een intuïtieve passie voor de terroirs en een aangeboren respect voor de mensheid en hun werk.

Passie, integriteit en nauwkeurigheid zijn de sleutelwoorden die de leden van het domein drijven. Vandaag laat Jean-Marie Reverdy het landgoed bloeien met zijn vrouw Catherine en zijn twee zonen, Guillaume en Baptiste. Die volgden studies in de school voor oenologie in Beaune en staan sindskort in voor de vinificatie van de wijnen. Het is op die manier dat je bij dit domein aan het juiste adres bent voor prachtbvoorbeelden van Pinot Noir!

De kelders bevinden zich in het midden van hun wijngaarden. Deze unieke locatie biedt een adembenemend uitzicht op de beroemde heuvel van Sancerre. Verspreid over een mozaïek van 80 percelen, is de wijngaard beplant met 85% Sauvignon Blanc en 15% Pinot Noir. Door de duidelijke splitsing van hu verschillende wijngaarden kunnen stokken zich volledig uiten op bodems van mergel “Terres Blanches”, kalksteen “Caillottes” en vuursteen “Silex”. Ze doen al enkele jaren in duurzame teelt, en het landgoed is sinds 2020 gecertificeerd met ‘Haute Valeur Environnementale Niveau 3’.