Génot-Boulanger

Onderscheiden, elegante wijnen; het resultaat van een veeleisende filosofie met diep respect voor de Bourgondische terroirs.

De productie van fijne wijnen vereist een dagelijkse attentie voor details en enorm veel geduld. Op dit domein worden de inspanningen geconcentreerd op de kwaliteit van het werk in de wijngaarden met specifieke aanpassingen voor iedere wijngaard of zelfs elke wijnstok. Ze schakelen om naar organische wijnbouw waarvan je vandaag al de resultaten kunt merken in de samenstelling van de bodem. De tussenkomst van de wijnmaker in de kelder blijft zo beperkt mogelijk zodat ze op hun best de eigenschappen van hun prachtige Bourgondische terroirs weerspiegelen. Hun prioriteit is het produceren van evenwichtige wijnen, toegankelijk in hun jeugd maar die na 5 jaar rijping (en soms meer!) een andere dimensie kunnen onthullen. Alle druiventrossen worden met de hand geoogst en de fermentatie gebeurd met inheemse gistcellen om de kenmerken van de millésime naar voor te brengen. De wijnen rijpen voor een periode van 12 maanden op eiken vaten waarvan 20% van het hout ieder jaar vernieuwd word. De keuze van de vaten word bepaald door het vermogen van de wijn om het hout te verteren. Wijnen met de prachtige Bourgondische identiteit waarin finesse de maatstaf is.