Domaine Morat

Nauwkeurige wijn die het potentieel onthult van de diversiteit in Vergisson.

Pouilly-Fuissé – Saint-Véran

Dit domein is gelegen in Vergisson, een pittoresk dorpje in het uiterste zuiden van Bourgondië  tussen de geweldige rotsen van Solutré en Vergisson. Hun mozaïek van wijngaarden beslaan 6,50ha in twee appellatie’s: Pouilly-Fuissé en Saint-Véran. De wijngaarden hebben elk hun unieke combinatie van aspect, altitude en bodemsoort.

Dankzij hun ambachtelijke benadering van het wijnbouwen kunnen ze natuurlijke en ecologische teeltmethoden toepassen. Het manuele werk staat hier dus hoog in het vaandel met een integrale bewerking van de bodem. Het rigoureuze werk, zowel in de wijngaard als tijdens het rijpen, resulteert in karaktervolle wijnen waarin de terroir van Vergisson het minerale accent legt die aanwezig is in al hun wijnen! Het domein produceert zes cuvées uit Pouilly-Fuissé en twee uit Saint-Véran en zullen vanaf jaargang 2022 gecertificeerd zijn als biologische wijnen.

Pierre, zoon van Gilles, studeerde oenologie in Dijon en heeft verscheidene ervaringen in wijngaarden over de hele wereld. Hij vergezelde zijn ouders in 2020 op het domein en staat nu in voor de vinificatie van de wijnen.