Carmelo Rodero

Toegankelijke wijnen in hun jeugd die zich ontwikkelen tot een echte schoonheid waarin uitbundig rood fruit en specerijen tevoorschijn komen.

Ribera del Duero

Carmelo Rodero behoort tot een handvol oude wijnboeren uit het rivierdorp Pedrosa de Duero. Hij spendeerde zijn jeugd tussen wijngaarden en -huizen waar hij zijn eerste herinneringen kreeg van zijn grootouders die op traditionele wijze wijn maakten. Carmelo’s passie was zo groot dat hij vanaf zijn 15 jaar zijn eerste verdiensten begon te investeren in nieuwe wijngaardplantages. Na veel inspanning slaagde hij erin een aanzienlijk domein op te richten op basis van enthousiasme, passie en veel opoffering. Rond 1990 begon hij zijn eigen reis, gesteund door zijn vrouw Elena, en werd alles ingezet op de toekomst. Carmelo Rodero kent elke centimeter van zijn wijngaarden tot in de puntjes. Hij haalt z’n voordeel uit de verschillende bodems om de maximale verscheidenheid in z’n druiven te verkrijgen, wat zich vertaalt in complexiteit in de wijnen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is meer dan 30 jaar, waarin sommigen zelfs 100 jaargangen op hun naam hebben staan! De wijngaarden, die varieren van 750m tot 900m hoogte, liggen op de hoogste altitude van de streek en hebben kleiachtige bodems, hoewel kalksteen, slib en zand niet worden uitgesloten. Het hoofddoel van Bodegas Rodero is het verkrijgen van de hoogste kwaliteit in hun Perlas Negras, de geliefde naam van de vruchten van Carmelo’s wijnstokken. Ze zijn bewust dat dit de basis is van een geweldige wijn en dit word jaar na jaar bereikt dankzij het feit dat hun wijnen enkel gemaakt worden van hun eigen wijngaarden, die op een gepersonaliseerde manier worden onderhouden. Na de jaren inspanning en zoektocht naar kwalitatieve druiven heeft elke wijn die sindsdien werd geproduceerd nationale en internationale erkenningen en prijzen gekregen. Beatriz en María, de nieuwe generatie, hebben de passie van hun ouders geërfd en staan vandaag aan het roer van dit opwindende project.